V.H.Jensen  E.Jensen C.S.Jensen
         

Den 7. marts 1919 etablerede Victor Henry Jensen, Kristian Olsen og Mads Olesen Poulsen El-firmaet Olesen og Jensen.

  1922 V. H. Jensen og de to med-stiftere enes om at stoppe samarbejdet. V. H. Jensen fortsætter som ene-ejer af firmaet, navnet forbliver Olesen & Jensen.  Der installeres jævnstrøm i rigtigt mange bygninger. Køleskabe, støvsugere og vaskemaskiner begynder at vise sig, men det egentlige gennembrud kommer først efter anden verdenskrig. Fra 1950-1955 omlægges elforsyningen fra jævnstrøm til vekselstrøm.

   1958 Erik Jensen overtager familiefirmaet efter sin far. De sidste gas-gadelamper forsvinder og havnens elforsyning omlægges ligeledes til vekselstrøm. Slagboremaskinen bliver almindelig. Olieefterforskningen intensiveres i Nordsøen og egentlig produktion fra Dan feltet starter i 1972. I 1976 El-installationsafdelingen flytter til nye lokaler på Ørnevej 1. I 1984 omdannes familiefirmaet til et familieaktieselskab.

  1986 Carsten S. Jensen overtager aktierne i firmaet. Den kraftige nedgang i fiskeriet gør, at olieproduktionen bliver meget væsentlig for Esbjerg. 1988 bygges nyt stort elektromekanisk værksted på Ørnevej, som den dag idag stadig er et stort aktiv. Tyverisikring som startede op i 1976, bliver mere almindeligt både til erhverv og private hjem. Automatiseringen af industrien tager fart. Hurtigere, større og mere effektivt, er firsernes mantra.

I 2005 overtog Claus Boel aktierne i familiefirmaet fra sin svigerfar.  Claus Boel har siden overtagelsen stået alene for ledelsen og en grundig gennemgang af virksomheden har gennem de sidste 13 år båret frugt. Der er kommet flere ben på taburetten og O&J CTS A/S blev i nov. 2016 en del af koncernen. 

Vi er stolte af at kunne fejre firmaets 100 års fødselsdag den 7. marts 2019 og fortsætte den spændende udvikling el-branchen altid har budt på. 

Claus Boel, Direktør